Jazz i Reprisen 24. oktober 2015

Så er det slut. Det gik alt for stærkt. Jeg nåede slet ikke at tale med alle de mennesker, jeg ikke havde mødt i mange år. Jeg så mange i korte glimt og fik bagefter at vide at den og den også havde været der uden at jeg havde haft en chance for at møde dem. Folk kom fra nær og fjern – fjernt så langt som fra Grønland, Aalborg og Ringsted – utroligt!

Jeg er taknemmelig for at der var en flok søde og effektive mennesker, som fik det hele til at klappe så flot. Helle Leermann fra Rudersdal Kommune, der var den strenge, men retfærdige dørvogter og som oven i købet fejede mellem rækkerne, da det hele var slut. Kom ikke her og tal om ineffektive kommunalfolk. Biografdirektør Mette Schramm, som uden tøven stillede den fantastiske biograf til rådighed – og som fungerede som bartender under arrangementet. Pianist og gammel kollega gennem mange mange år i DR, Ole Matthiessen, der havde samlet musikerne.

Og musikerne, som kom og spillede – bassisten Henrik Dhyrbye, trommeslageren Ole Streenberg, altsaxofonisterne Carsten Meinert, Michael Hove, Jens Søndergaard og  Jan zum Vohrde – alle veteraner fra ”Jazz i Reprisen”. Nogle af dem har haft deres at slås med i de senere år, men de kom og de spillede og beviste at ”Music is the healing force of the Universe”. For slet ikke at tale om avantgardeholdet – guitaristen Pierre Dørge, bassisten Peter Friis Nielsen og trommeslageren – i sin tid initiativtageren til det hele – Claus Bøje – en trio, som simpelthen hældte glødende lava ud over gulvet. Og så er jeg taknemmelig for at jeg fik lov til at spille med den unikke altsaxofonist Jesper Zeuthen – og jeg skal hilse at sige, at ”fri jazz” ikke er nogen nem disciplin.

Endelig, som en ikke uvæsentlig detalje (det var jo egentlig det, der var årsagen til det hele…) blev min bog næsten bogstaveligt talt ”revet ned fra hylderne”. Tak til Bogforlaget Her&Nu / Jens-Emil Nielsen og fru Solvejg, som rev sig i håret, da lageret var tømt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *